Første ugebrev

3. februar 2013

Grønland Igen – Ny by

 

 

 

 

Ja, så kommer den første hilsen fra 2013 heroppe fra Qasigiannguit (Christianshåb).

 

Jeg har nu været her i 3 uger og er i fuld gang med arbejdet. Sundhedscentret er pænt stort men har som i Qeqertarsuaq kun 5 sengepladser.

 

 

 

 

 

 

Vejret heroppe har været meget blandet. Da der hjemme i Danmart var minus 12-15 grader havde vi en temperatur på omkring frysepunktet og en brandstorm af den såkaldte fønvind som bringer varme. En masse sne smeltede og blæste væk og der var efterfølgende meget glat.

 

Jeg har fået en udmærket lejlighed i en ejendom lige til højre for det I ser på billedet. Der er et lille køkken, en stue og 3 værelser. Det tager mig 3 minutter at gå til Sundhedscentret. Her er tre danske sygeplejersker ansat, rigtig søde og dygtige. To er her fast og skal bliver her regner de med i nogle år.

 

På klinikken er der travlt. Jeg ser omkring 20 patienter om dagen og det er sandelig lidt af hvert. Jeg er glad for at jeg kender de forskellige smutveje jeg kan bruge på computeren. Jeg har allerede konfereret flere gange med Nuuk og er også glad for at de kender mig dernede. Det letter alt sammen. Flere er henvist dertil men ikke kommet afsted endnu. Et hoftebrud ligger og venter og et handledsbrud HAR JEG SELV SAT PÅ PLADS. Ja, skadestuen, det er også mig. Jeg har lært politibetjenten godt at kende og jeg har set detentionen så der er lidt at tage sig til. Men endnu er jeg ikke blevet kaldt om natten og det er jo dejligt.

 

Solen var stået op 2 dage før jeg kom men nu er det lyst fra 9 til 5. De dage det har været godt vejr har jeg gået en lille tur. Der er ikke meget at se på og byen er faktisk ret kedelig. I dag var jeg lidt inde i bunden af byen hvor der er en stor sø, flyversøen og der er der mulighed for at gå en god tur på isen.

 

Jeg viser nu lidt billeder fra byen:

 

 

 

Der er museet som ikke har været åbent mens jeg har haft fri. Som man ser er det anbragt i et par gamle huse fra kolonitiden

 

Så kommer kirken. Jeg har ikke været der endnu

 

 

 

Byggeriet er rigtig typisk  grønlandsk med de små rækkehuse og bagved lidt større ejendomskomplekser

 

 

 

I det store og hele befinder jeg mig godt. Savner selvfølgelig jer derhjemme men afledes at mit arbejde som jeg jo godt kan lide.

 

I overmorgen skal vi have besøg af regionslægen fra Aasiaat. Første dag laver jeg middag som består af fiskesuppe med hellefisk og rejer samt pandekager til dessert.

 

På genhør  om ikke så længe

 

 

 

 

 

 

Tilbage til oversigten