Første ugebrev

23. oktober 2014

Hjem til Diskoøen

 

 

 

Ja, så er jeg tilbage i Grønland, nærmere betegnet på Diskoøen som er det sted hvor jeg synes jeg hører mest hjemme.

 

Jeg kom den 3.oktober og skal være her til den 1. december. Det er hyggeligt at være tilbage, og jeg må sige at jeg bliver vel modtaget. Nu er det ikke længere ”velkommen Flemming”, nej det er nu ”velkommen hjem”. Og folk hilser hvor man end går i byen.

 

Sundhedscentret er alt i det store og hele ved det gamle. Der er et par nye ansigter men det er ikke meget.

 

Sneen er faldet og vi har en del solskin.

 

 

 

fra Iphone 504

 

 

 

Arbejdsmæssigt har jeg faktisk travlt. I byen bor der kun små 900 mennesker. Alligevel ser jeg faktisk dagligt omkring 15 patienter, samtidig med at jeg ofte deltager i de beslutninger som sygeplejerskerne tager.

 

Men jeg kan jo godt lide det og trives ved det.

 

Det er rart at kende systemet godt når jeg skal henvise og det er også godt at de nede i Nuuk ved hvem jeg er. Så får vi en bedre dialog ud af det.

 

Om eftermiddagen, efter arbejde, er der tid til at gå en tur og det er jo utrolig smukt som I kan se af billedet.

 

Jeg går også ned og besøger Finn Steffens som er tømrer. Ham har jeg kendt siden første gang jeg var her og vi har det godt sammen. Et par gange har vi været ude at fiske.

 

Vi sejler ud i Finns kutter. Han har ekko lod og vi kan se hvor der ser ud til at være fisk. En snøre med 4 pilke kroge smides i vandet uden madding, men med et hvidt eller rødt stykke plastik for enden af krogen.

 

Vi smider ud og trækker op faktisk med det samme og der er så 1, 2, eller 3 torsk på linen. Se det er en måde at fiske på. Vi har fanget omkring 150 torsk på et par timer. Nogle er ikke så store men de går til hundefoder. De andre bliver filletteret der er nok torsk i fryseren.

 

Det er en stor oplevelse. Billedet nrdenfor skulle jeg jo tage med i lommen når jeg går tur ude ved Sluseholmen hen over broen hvor der altid står et par stykker og fisker.

 

genhør om et par uger

 

 

 

PA050006

 

 

 

 

 

 

Tilbage til oversigten