Andet ugebrev

14. november 2014

Bygden og storfiskeren

 

 

 

Ja, så er vi pludselig midt i november og hjemrejsen nærmer sig. Jeg har det godt og trives heroppe. Her sker lidt af hvert.

 

For små 14 dage siden var vi i Kangerluk, vores bygd som ligger 4 timers sejlads herfra. Her bor nu 17 mennesker og man opretholder en forretning med fødevarer. Man har også et sundhedshus med en sundhedsmedhjælper. Skolen er ikke offcielt blevet nedlagt, men der er ingen elever da den sidste elev og læreren tog herind til byen. Men der er et par små børn så om skolen åbnes igen om 1½ år ved jeg faktisk ikke.

 

 

 

 

kangerluk

 

 

 

Det var en god tur. Da vi ankom fik jeg hurtigt tilbudt en tur til sundhedshuset på en snescooter så jeg var heldig. Jeg så godt halvdelen af beboerne så det var jo meget godt.

 

Hjemme igen arbejder jeg ret hårdt til daglig. Selv om der kun er 850 indbyggere i byen er der faktisk nok at se til. Jeg tror at en af grundene til det er at de ved at jeg er tilbage og så skal de lige se mig og hilse på.

 

Vi har lige haft besøg af en ortopæd. Det tager også lidt tid men er hyggeligt og jeg synes er fint at jeg ser nogle af lægerne fra Nuuk. Det er en fordel at vi kender hinanden når vi taler med hinanden om patienter.

 

I det store og hele er vejret fint, ofte sol og blå himmel. Der er sne overalt og snescootere kører rundt for fuldt drøn og hundeslæderne er begyndt at køre.

 

 

 

november2014 002

 

 

 

Man ser sneen og hundene der venter på at komme ud.

 

Jeg har været ude at sejle og fiske flere gange. Hvem skulle have troet at jeg skulle blive storfisker?

 

Men 120-140 torsk på 2-3 timer synes jeg da er meget pænt. Det er faktisk sjovt, og der går sport i det. Men når Flemming iført diverse gummijakker og overtræksbukser skal op og ned af båden ud over bolværket så er det lidt et syn for guder – sommetider må jeg ligge på mave på bolværket for at komme op eller ned så det er ikke den professionelle fisker. Nå, men det er nu meget skægt. Og jeg er nærmest blevet storspiser af fisk!

 

Om 14 dage går turen hjemad til Visse og København. Det bliver nu også dejligt at kunne komme hjem og slappe lidt af igen.

 

Dette er de sidste brev i denne omgang. Kan I have det godt alle sammen og på genhør i det nye år.

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til oversigten