Andet ugebrev

25. februar 2013

Tiden flyver

 

 

 

Som tiden går. Der er allerede gået godt 5 uger, siden jeg kom herop og jeg ved snart ikke rigtig hvor jeg skal starte.

På sygehuset har jeg travlt. Jeg har rigeligt 8 timers ret intens arbejdsdag og dertil kommer så hvad der sker udenfor normal arbejdstid. Mange Patienter har været mere eller mindre udiagnosticerede så jeg har haft travlt med at konferere sydover men det er faktisk rigtig, rigtig spændende.

 

Vi har en rigtig god stab af sygeplejersker tolke og andre hjælpere, og jeg synes nu jeg er godt inde i stedets rutiner og ved hvor de forskellige hjælpemidler er at finde så alt sådan noget går let og bekvemt. Det letter jo også at jeg begynder at kende flere og flere patienter. Når man diskuterer en patient eller blodprøvesvar hjælper det jo unægtelig meget at man kan sætte ansigt på patienten.

 

Ud over det daglige arbejde har jeg også lært politibetjenten og hans afløsere godt at kende. Jeg har skrevet et utal af attester for dem, men det er jo en del af livet heroppe.

 

I den tid jeg har været her er det jo nu blevet lyst. Der er nu dagslys fra kl 7 morgen til klokken ca 17.30 on eftermiddagen. Vejret har været noget vekslende. I starten af opholdet var her en del blæst men nu er solen kommet

 

 

 

Her er byens museum fra 1743

Her er sygehuset set forfra.

 

 

 

Udover at vi  nu har fået solskin så har vi også fået kulde. Vi har ca 25 graders frost. Heldigvis er det stille men det er nu alligevel ret koldt hvis man ikke har noget op om næsen. Men har man det kan man sagtens gå nogle rimelige ture.

 

Selve byen er ikke så spændende synes jeg og absolut ikke så smuk som Qeqertarsuaq. Here er cirka 1200 indbyggere, et tal der nok er gradvist nedadgående. I byens velmagtsdage for cirka 20 år siden var her godt 2000 indbyggere. Man havde Grønlands største og mest moderne rejefabrik, som angiveligt blev den flyttet fordi rejerne bevægede sig andre steder hen. Om det er rigtigt ved jeg ikke. Det havde nok kunnet betale sig at beholde en veludbygget fabrik men sådan er det jo undertiden heroppe.  Nu har vi en helelfiskfabrik som det eneste industrielle arbejdssted i byen.

 

 

 

Som I ser så er det vinterlandskab men jo ganske smuktg når solen skinnere

 

 

 

På genhør!

 

 

 

 

 

 

Tilbage til oversigten