Andet & sidste ugebrev

28. februar 2016

Sidste hilsen fra Grønland

 

 

 

Ja så nærmer sig tiden for hjemrejse. Nærmere betegnet går rejsen hjemover d. 3. marts.

 

Som mange af jer nok ved, sagde jeg da jeg rejste herop at nu var det sidste gang. Og det holder jeg fast ved. Jeg skulle, hvis jeg ville fortsætte, have min autorisation fornyet til maj og det har jeg besluttet ikke at gøre så derfor er det en endelig beslutning at denne tur er min sidste Grønlandstur. Jeg tog herop for at sige farvel. Og jeg har haft nogle gode uger .

 

 

 

 

 

 

Jeg har som vanligt haft travlt. Har hver dag set 16-20  patienter samt det akutte. Men jeg har da også haft tid til at nyde det gode vejr og naturen. Finn Steffens som bor heroppe fast og jeg har kørt nogle dejlige ture med snescooter.

Men også lidt dramatiske.

 

Sidste week-end var vi langt ude i blæsedalen. Da vi skulle hjem blev det pludselig meget tåget og vi kunne ikke se en hånd for os så det var jo om at finde den rette vej hjemad. Nå men det lykkedes.

 

En stor del af tiden har vejret været fint  med høj sol. Og jeg har ikke savnet regnvejret hjemme i Danmark.

 

 

 

 

 

Den grønlandske natur er helt exceptionel og jeg må sige at jeg faktisk føler mig privilegeret over at have oplevet det.

 

Finn og jeg har været ude og prøve at fiske via et hul i isen. Desværre ingen fangst med det er jo meget sjovt at prøve.

 

Her ligger meget store mængder sne, ofte er snelaget 1½-2 meter højt. Heldigvis har det ikke sneet så meget imens jeg har været her så jeg har ikke skullet skovle meget.

 

Sidste weekend, kort efter at vi kom hjem fra vores ”tåge-tur” kom en acut patient, en gravid kvinde i 35. uge med veer. Vi troede faktisk at vi skulle føde barnet her men veerne stoppede så og næste morgen da der ikke var sket noget, besluttede vi at evacuere patienten til Aasiaat. Sådan noget gør man ikke på et kvarter. Det tog 3 timer før helikopteren kom. Nå men afsted kom hun selv om veerne var begyndt igen. Hun nåede til Aasiaat og fødte så en fin lille pige en halv time efter ankomsten.

 

I den forløbne uge har vi skullet have patienter til Nuuk men det har ikke kunnet lade sig gøre på grund af en voldsom storm i Nuuk. Ja der er mange ting der skal tages hensyn til.

 

Nå men sådan er det at være læge heroppe.

 

Og nu er det slut. Jeg glæder mig til at komme hjem. Farvel Grønland!

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til oversigten